donderdag 4 juni 2009

De liefde tussen een man en zijn duifje.

Een liefdesverhaal met een dramaaaatisch einde. Er was eens... een duif die in Zuid Afrika woonde. Deze duif had het hart op de juiste plek, linksboven in de borstholte om precies te zijn. Zijn hobby was cricket. Op het veld achter zijn nest werd elke woensdag en elke zaterdag een cricketwedstrijd gespeeld. De duif genoot van het spel, al duurde het wel enkele jaren voor hij de regels doorhad. Zijn favoriete speler was Jacqeus Rudolph. Zoals Jacques de cricketbal gooide, zo gooide er geeneen. En de nieuwe shirts van zijn team stonden Jacques gewoon veel beter dan zijn teamgenoten.

Op een mooie, zonnige woensdagochtend ging de duif op zijn vaste plekje zitten, boven de dugout van het team van zijn favoriete speler. De zon had er vrij spel en het was heerlijk uit de wind, maar niet alleen daarom was dit zijn favoriete plekje. Hier kon hij ook de gesprekjes volgen van de coach en zijn assistent. Onze verliefde duif wist daarom dat het niet zo goed ging met Jacques. Hij zou misschien gewisseld worden.

Jacques zelf wist nog van niets.
'Je moet een speler nooit onzeker maken' zei de coach tegen de assistent. 'Daarom geef ik nooit waarschuwingen. 'Maar als die fu***** Rudolph nu weer op de thuisplaat aangooit in plaats van op twee, dan zet ik hem een team terug'.

De duif schrok. Was er maar een manier om Jacques Rudolph te waarschuwen. Niet op thuis gooien maar op twee. Daar rolde de bal naar Jacques. De duif zag aan zijn werparm dat hij weer op thuis zou aangooien. De duif vloog op en gilde 'Jacques!! Jacques Rudoooooo....' Beneden kunt u zien hoe deze dramaaatische liefdesgeschiedenis afliep.

7 opmerkingen:

  1. Ik moet er wel een beetje van huilen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Snif, Ik ook. Hij heeft de duif in ieder geval netjes achter een reclamebord gemikt, uh begraven.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is den duif zijn/haar verdiende loon! Iedereen die het cricketspel bedoelende de woorden honk en thuisplaat in de mond neemt, leeft erg gevaarlijk. De duif had betere kansen gehad als het even de regels en termen erbij had gepakt. Had hij/zij meteen geweten dat er bij cricket erg gemoedelijk met de teamindeling wordt om gegaan, de bal erg hard is en de pitch en wicket belangrijk zijn. Howzat!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Beste anoniem,
    u bent overduidelijk een cricket'conaisseur'. Ik wist niet dat die zo hardvochtig waren. Ik ben blij dat onze arme duif uw reactie niet meer heeft kunnen lezen. Anoniem cricketliefhebertje toch, het is toch maar een spelletje. We hebben het wel over een duif van vlees en veren.
    De schrijver (in wording)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Beste Michiel,
    Het is U als schrijver in wording die van deze duif een hele domme duif maakt en hem daarmee in een risico groep plaatst. Of de duif zat op de verkeerde dug out. Randgroepduif.
    Research, tijd en plaats.
    En dan ook nog treuren over de duif maar wel het sensatiebeluste filmpje plaatsen en het reagens op uw blog willen kleineren. Een wespennest!
    Het wrange is dat je bij cricket niet gewisseld hoeft/kan worden. Was het niet spannender geweest: cricketplayer redt leven koningin door levensgevaarlijke duif te elimineren met loepzuivere worp 1 seconde voor de aanval? Cricketplayer benoemt tot OBE en krijgt onkostenvergoeding een MP waardig..

    groet uit UK. JP.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. JP uit de UK,
    Excuses, had ik geweten dat u het was, ik zou minder badinerend geweest zijn.
    Om het goed te maken zal ik uw versie van het verhaal dit weekend uitwerken. Een verhaal op maat zogezegd.
    Jolly weekend and Sea You!
    M. uit NL.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Cheers! Kijk er naar uit!

    BeantwoordenVerwijderen