woensdag 27 mei 2009

Peter la S.- we wachten wel op het boek

Stel, je wordt misdadiger - niet dat je daar voor kiest, zoiets overkomt je na een ongelukkige jeugd en diverse tegenslagen waardoor je even geen andere uitweg ziet - en je loopt tegen de lamp, dan kom je in de krant. Om dan je privacy te beschermen wordt je achternaam veranderd, je houdt nog maar een letter over en daarachter een ferme punt. Zo blijf je onbekend. Tot je promoveert naar de buitencategorie, dan ben je zo bekend dat het verbasteren van je achternaam geen zin meer heeft. De bekende ontvoerder en afperser Willem H., kennen we die? Dacht het wel ja. En hoe lang duurde het voordat iedereen de echte naam van Volkert van der G. wist?

Nederland is in de ban van Peter la S. Die is begonnen in de buitencategorie, door dat mysterieuze 'la' in zijn achternaam en omdat hij na zijn aanhouding wel gekletst heeft met de politie maar nu in de rechtbank zijn criminele smoeltje dicht houdt. La S. heeft geen volledige achternaam meer nodig. Wat is die jongen uitgekookt! Dit gaat er gebeuren, let maar op: de druk op hem gaat opgevoerd worden, speculaties en complottheorieen vliegen over het internet en heel Nederland wil binnenkort zijn geheimen weten. En dan? Wat verschijnt daar een weekje voor Sint en Kerst? Juist, het boek.

Ik voorspel: over een half jaar verschijnt Peter la S. - wat de rechter niet mocht horen!. 29 euri 95 centen en daarvan verdwijnen er een paar per exemplaar in zijn grijpgrage handjes en een paar in de handen van een medeplichtige ghostwriter, misschien wel Peter R. Wat een te gekke gast die Peter la S.! Van niets op een in de CPNB lijst gaat hij komen, wedden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten