dinsdag 1 december 2009

Brief aan de ambassadeur van Turkije in Nederland, de heer Selahattin Alpar

Waarde heer Selahattin Alpar,

Het schijnt dat uw land worstelt met de vraag of Geert Wilders, tot schaamte van velen een populair politicus in Nederland, toegelaten mag worden in uw land als lid van een politieke delegatie. Ik zeg: doen, maar pas nadat u het goede voorbeeld aan hem hebt gegeven. U doet dit als volgt:

1 - U organiseert een democratisch referendum, met als centrale vraag: Moeten alle symbolen van de christelijke kerk, zoals kruizen en/of beeltenissen van Jezus, uit het openbare straatbeeld van Turkije verdwijnen. Wilt u als overheid dit referendum niet zelf organsieren? Er is vast wel een of andere malle partij die dit wil regelen voor u. Of lopen dit soort lui alleen in Zwitserland en Nederland rond?
2 - Met de juiste stemmingmakerij wordt het voorstel aangenomen. Laat de campagne herrineren aan de inquisitie, aan Amerikaanse pedo-priesters, aan polio-vaccinatie weigerende zwartekousenkerken, of laat een foto zien van de Paus, dan ziet elke Turk aan zijn gezicht dat hij onbetrouwbaar is want hij draagt geen snor en heeft geen zwarte krullen. Me dunkt dat er voedingsbodem is in uw land.
3 - U ontvangt de heer Wilders, maar weigert de leden van Christen Democratisch Appel en de Christenunie. Stel dat ze naambordjes dragen als ze te Ankara confereren en daar staan dan hun partijnamen op, dat is dat dus bij referendum verboden. Geert zal uw land dus in zijn eentje bezoeken. We raden u aan hem naar Bodrum te sturen, parkeer hem naast een zwembad, laat hem rustig wat fruitcocktails drinken (mag alcohol in uw land?) en houd de pers een weekje uit zijn buurt. Vakantie, daar is uw land goed in en Geert is er aan toe.

Ik weet wat u gaat zeggen, uw land kent een strikte scheiding tussen staat en kerk, u kunt zich hier niet in mengen. Niet zo schijnheilig, ik heb even gegoogeld, zo vriendelijk schijnt u niet te zijn voor de Christenen. Ik vraag u om voor deze keer even uw best te doen. 




Een foto van de Syrisch Orthodoxe kerk te Midyat, Turkije. Het bos dat deze kerkbezat is al in beslag genomen door de Turkse overheid, maar ziet u het kruis? Het staat in het uitzicht van die fraaie minaret! Stem het weg! Leve de polarisatie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten