donderdag 1 oktober 2009

Prem - ik hou van je

Heb ik al eens geblogt dat ik een fan van Prem Radhakishun ben? Nee? Bij deze dan. Ik ben fan van Prem.

Van Prem word ik nostalgisch, ik moet denken aan een tafel met zes kinderen en een vader en een moeder en de wedstrijd: 'elke vorm van discussie moet ontaarden in ruzie en gedonder, liefst met echte tranen'. Ik was hier zelf vroeger erg goed in, al geef ik toe dat ik niet altijd won.

Prem presenteert op BNR peptalk en hij weet er elke keer een feestje van te maken. Neem een veilig onderwerp als het productschap tuinbouw. Elke tuinder moet in Nederland verplicht lid zijn en dat wist ik niet. Het interesseert me ook geen lor, maar het onderwerp was vandaag bij Prem. Ik heb geen ambitie om tuinder te worden, werp een blik op mijn eigen tuin en u weet waarom. Ik zou hooguit tuinder willen zijn in Frankrijk, daar is het wel leuk en dat heeft niets met het al dan niet verplichte productschap te maken wiens invloed slechts tot onze landsgrenzen beperkt blijft. Nee, ik luisterde voor Prem.
Als een tuinder in de uitzending zijn beklag doet over de hoogte van de bijdrage en hierbij iets te rationeel overkomt in Prems beleving krijgt hij de wind van voren. 'Man niet zeuren, je hebt toch geld zat, moet je maar wat meer komkommers verkopen. Of je betaalt het met je zwarte geld, denk maar niet dat ik niet weet hoe het er bij jullie aan toe gaat'. Het brave discussieprogramma ontaardt in no time en het vuurtje wordt aangewakkerd door Prem zelf die vlak voor de reclame-onderbreking nog een boze beller toelaat. Heerlijk. Hij besluit altijd met zijn gasten de liefde te verklaren. 'Ik hou toch wel van je' zegt hij dan. Prem, bij deze: 'ik hou van je'. Een soort broederliefde zeg maar.

1 opmerking:

  1. I am regular visitor, how are you everybody?
    This paragraph posted at this web site is really nice.
    My web-site online casino slot machines

    BeantwoordenVerwijderen