maandag 5 oktober 2009

Oproep aan Maxima

De kroonprins- en prinses waren weer overal deze week. Naast Prinses Maxima, onze charmante, hoffelijke en smaakvolle aanstaande vorstin dreigt, onze eigen prins te verworden tot Prins Minimum. Dat geeft niks, iedere man zou naast Prinses Maxima een Prins Minimum worden. Heeft hij wel de juiste vrouw te pakken?.

Iedereen was enthousiast. Met haar geweldige charmes en de opmerking 'een beetje dom' wist ze het hele land te ontwapenen. Het was in de tijd dat in Nederland hobbykippen preventief geruimd werden. Maxima's vader hoorde bij een clubje dat mensen preventief ruimde, zo was het cirkeltje rond. WA is een doodgoeie jongen, slim genoeg, dom genoeg, sportief genoeg, volgzaam genoeg, een ideale schoonzoon en een ideale koning. En een uitstekende smaak van vrouwen want hij schaakte Maxima direct en die spartelde net genoeg tegen om aantrekkelijk te blijven en net te weinig om uit zijn netten te blijven. Ik was er niet zelf bij, maar een goed verstaander enz.

Mijn bezwaar: ze is te goed. In het belang van het land moet onze kroonpins schitteren, niet zijn aanstaande. 'Maxima, Maxima!' roepen de schoolkinderen als de koninklijke familie langs komt. Mag er iemand in de schijnwerpers staan, terwijl de koning ernaast staat? Mag de ring mooier zijn dan de diamant?

Onwille van het vaderland wil ik aan Maxima vragen of ze alsjeblieft een keer uit wil gaan dijen, humeurig wil zijn, een fout interview wil geven (maar dan echt fout, niet goed bedoeld, zeg bijvoorbeeld dat alle Nederlanders houterige horken zijn en uit hun bek stinken naar kaas, ofzo) of ga lachend herten jagen rond het Loo en zorg dat er papparazzi in de buurt zijn. Ik zeg het niet voor mezelf, ik ben haar grootste fan, ik zeg het voor het land. Oranje boven!

2 opmerkingen:

  1. Zolang ze zich maar niet in een Mercedes door Parijs laat scheuren. Daar staan nogal harde pilaren.
    Gr JPUK

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als jij de Engelse pers opvoedt moet dat lukken!

    BeantwoordenVerwijderen