vrijdag 25 september 2009

Lijsttrekker zoekt vrouw

Hij zegt precies de goede dingen, die Mark Rutte. Dingen die ik ook zou zeggen. Namenlijk dat Balkenenende geen beslissingen durft te nemen, dat Nederland het moet hebben van ondernemers en dat je die niet moet straffen en dat Geert Wilders (u weet wel, wiens dochter zelfs geweigerd werd door een draak) aan angsten appeleert en dat het liberalisme de filosofie van het positieve is en dat de overheid zich niet teveel moet bemoeien met alles en dat Joop den Uyl een leukere socialist was dan Wouter Bos omdat die tenminste een mening had terwijl Wouter Bos cs alleen maar commissies benoemen. Redelijke standpunten van een man die in menig gezin als ideale schoonzoon binnengehaald zou worden. Niet bij ons overigens, maar mijn oudste dochter is dan ook pas 10 (11 a.s. woensdag, heeft u zin in taart, meldt u zich dan zaterdagmiddag bij ons).
Hoe komt het dat hij toch niet populair is, deze Mark Rutte? Ik heb daar even over nagedacht en ben tot de conclusie gekomen dat de spreekwoordelijke Tante Truus uit Appelscha niet op Mark stemt omdat hij vrijgezel is. Dat snapt ze niet en dat vertrouwt ze niet. Omdat ik Mark het beste toewens (zie boven) had ik een leuk idee voor een programma format: lijsttrekker zoekt vrouw. Heel Nederland mag meegenieten hoe Mark aan de flirt gaat met zorgvuldig voorgeselecteerde, gewillig soppende blondines. Van liberale huize, uiteraard, laat dat maar aan de NCRV over.

Gisteravond was mijn kans. Mark Rutte sprak voor mijn clubje, de SMA in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Goed verhaal weer, hij heeft het begrepen, ex-Unilever, een echte bedrijfsleven man. Hij zat een paar meter van me vandaan en ik raakte in gesprek. Ok, laat ik het maar gelijk zeggen, ik durfde niet. Ik complementeerde hem met zijn speech en zijn knappe optreden in de tweede kamer vorige week. Hij bedankte me en liep handenschuddend door. Dus, mijn idee'tje zal niet verder komen dan dit blog. Dom, gemiste kans, maar misschien leest iemand van Endemol dit verhaal en heeft die wat meer lef. Mocht dat zo zijn, ik zou zeggen: succes ermee, over de royalties praten we later wel.

6 opmerkingen:

  1. Vraag mij af of dat het is hoor, denk toch dat het wat anders is. Anders liep half Nederland in 2002 niet massaal achter Fortuyn aan.
    Fortuyn was openlijk homo, vrijgezel en bezocht darkrooms EN had op het laatst iets van 46 virtuele zetels..... Zijn privestatus had dus geen enkele invloed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Anoniem,
    Ik ben het toch niet met je eens. Mensen kiezen voor mensen die ze positief beoordelen. En dat begint met begrip. Een homo die precies doet waar hij zin in heeft wordt begrepen. Een hetero die er niks mee doet, dat begrijpen we niet, De vrijgezelle status van vriend Rutte kan door de gemiddelde kiezer slechts uitgelegd worden door
    - bindingsangst
    - stiekeme homo
    - fysiek niet in staat
    - te trots, te verlegen, te whatever
    Allemaal redenen die ze niet positief vinden. Zou hij om d ehaverklap met een andere meid in de Prive staan: Positief. Zou hij morgen trouwen met een geheimgehouden liefde: ook ok. Maar niks doen, nee, dat vertrouwen we niet.
    Groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste meneer Cobben,

    Wat leuk dat u reageert. Hier toch nog even een reactie terug.

    1) Wie zegt dat de heer Rutte er niets mee doet.....? Tiger Woods had tot voor kort tenslotte ook de reputatie van ideale schoonzoon.
    Dat hij er niet mee in de prive komt zegt niet zo veel.
    Ik vraag mij af of je in Nederland als politicus op zo'n detail van het persoonlijk leven wordt afgerekend. Bert Koenders, Johan Remkes, Ton Elias, Frans Weekers (om maar wat vrijgezelle 2e Kamerleden te noemen) hebben er ook geen last van.

    Iedereen wordt gelukkig van andere dingen en niet iedereen wil hetzelfde in het leven. En het niet willen van een vaste relatie hoeft niet perse negatief te zijn.
    Zou niet-single Nederland echt zo ouderwets en negatief aankijken tegen die 3 miljoen hetero-singles in Nederland? Heeft het single-bestaan in Nederland post-Sex-And-The-City tijdperk nog steeds zo'n negatieve lading? Dat als je alleenstaand bent dat er wat mis met je is?

    Je kan het ook positief invullen.
    Het klopt dat meneer Rutte in de media destijds bij de kamerverkiezing in 2006 negatief is neergezet. Ze hadden hem ook neer kunnen zetten als een geemancipeerde, moderne man die niet onder de plak zit bij een vrouw. Zoals vrouwen mannen niet meer nodig hebben om voor het geld te zorgen, hebben mannen vrouwen niet meer nodig voor het huishouden en alles daar omheen.

    2) Daarnaast vraag ik mij af of dat wel zo positief wordt ervaren; om de haverklap met een andere vrouw in de prive staan kan ook negatief worden uitgelegd. Het zou ook kunnen worden ingevuld als;
    -neemt geen verantwoordelijkheid en leeft er maar op los
    -gebruikt vrouwen
    -bindingsangst
    -hij kan geen vrouw houden
    -hij is de pubertijd nog niet voorbij
    -kan zich niet beheersen

    Daarnaast vraag ik mij af of een man met vele vrouwen door iedereen wel wordt gewaardeerd. Misschien verwerf je bij (niet-religieuze)mannen respect en status, maar of het ook op waardering bij vrouwen kan rekenen...
    Presentator Arie Boomsma is zijn levenlang bij een en dezelfde vrouw en mateloos populair (onder vrouwen)

    Dus ja.
    Ik ben het met u eens dat 4 jaar geleden een negatief imago rond de heer Rutte is ontstaan waar hij nog steeds niet vanaf is.
    Maar of het nu aan zijn status van alleenstaande ligt dat hij niet populair is in een liberaal en ruimdenkend land als Nederland, blijf ik betwijfelen.

    Even los van deze blog;
    U schrijft op deze een humoristische en luchtige toon. Leest heel makkelijk. Leuke verhaaltjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nog een aanvulling;
    Uw idee 'lijsttrekker zoekt vrouw' heb ik met een knipoog gelezen.
    Indien het een serieus idee is; Ik denk niet dat kiezers het waarderen als een politicus op zo'n manier zijn liefdesleven zou etaleren. Die nemen je dan helemaal niet meer serieus.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Beste Anoniem,
    Dank ook voor uw serieuze reactie.
    Ik denk dat als Mark Rutte bij RTL zou aankloppen met het programmaformat: 'lijsttrekker zoekt vrouw' dat hij
    1 - Een leuke vrouw vindt
    2 - 60 zetels in de kamer scoort
    3 - MP van Nederland wordt
    4 - Mij als dank tot Minister van Cultuur zou mogen benoemen. Met name het ceremoniele deel van deze rol spreekt me namenlijk bijzonder aan. Gratis naar alle voorstellingen, exposities etc.!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hm, Lijst Nul van BNN heeft het al geprobeerd, was geen succes..

    Zou u vast staan, de titel minister van Feesten en Partijen. Hoewel het moeilijk zal worden om Plasterk te overtreffen denk ik....

    BeantwoordenVerwijderen