vrijdag 11 september 2009

Golf in de duinen

Rene Russo in haar meest voordelige pose

Gisteren gegolfd. Is er ooit een roman geschreven over Golf? Zo nee, dan ruik ik nu een gat in de markt.

Ik ken wel een hele goede film over Golf, namenlijk 'Tin Cup' met een heerlijke rol van Kevin Costner. Elke film waarin Kevin Costner iets anders dan een alcoholist of een andere aan lager wal geraakte persoon speelt is gedoemd te mislukken. Jammer genoeg wordt hij in deze film verliefd op het vriendinnetje van de geslaagde profgolver, een glansrijke rol van Don 'Miami Vice' Johnson. Elke film waarin Don Johnson iets anders dan een stoere macho speelt is gedoemd te mislukken. Waarom vind ik het jammer? Het meisje waar Kevin en Don om vechten (het zal je maar gebeuren trouwens) wordt gespeeld door Rene Russo en die is gewoon lelijk (bovenstaande foto is zwaar geflatteerd). Ik vind dat je niemand af mag fikken op zijn uiterlijk, behalve Hollywood filmsterren of zij die het willen worden. Ik dwaal af.

Het spel van het golven heeft dus nog niet tot verheffende literatuur geleid, terwijl de psyche van de golver voer oplevert om boekenkasten over vol te pennen. Waarom sla je op een driving range rechtdoor en op de baan met een slice? Waarom sla je op de meeste fairways redelijk recht, behalve als er water of een bunker ligt? Waarom maak je de ene keer een put van drie meter en mis je op de volgende green een put van tien centimeter?

Wie het weet mag het zeggen. Of er een boek over schrijven, graag met veel mooie vrouwen erin.

2 opmerkingen:

  1. Boeken misschien niet, al zou je Roulettenburg van Dostojewski kunnen proberen al gaat dat niet over golf. Er zijn wel leuke filmpjes over Golf, Lau heeft nog een end te gaan: http://www.dumpert.nl/mediabase/624891/0d89bd57/kijk_de_tiger_woods.html

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er gaat heel veel niet over golf, dat is het nou net. Er zijn ook heel veel youtube filmpjes over vrouwen die inparkeren. Dit komt omdat mannen het leuk vinden om filmpjes op internet te zetten.

    BeantwoordenVerwijderen