donderdag 3 september 2009

Geachte heer Dr. E.J.S., ooit neuroloog

Geachte heer Dr. E.J.S.,

Tot mij wendde zich de heer Michiel Cobben uit Hilversum, ondernemer en woordkunstenaar, met primair en subsidiar de volgende eisen:

- S. voerde tot voor kort een praktijk voor Neurologische Geneeskunde in het ziekenhuis te T. en stelde foute diagnoses, waarbij diverse malen mensen onterecht te horen kregen dat ze nog maar een jaar of enkele jaren te leven hadden, zo blijkt uit het rapport Lemstra (productie 1)
- Cobben lijdt al jaren aan de aandoeningen melancholie, onverklaarbare concentratiestoornissen bij het zien van mooie vrouwen of bij het langdurig schijnen van de zon op zijn hoofd en hij is in zijn geluksgevoel sterk afhankelijk geworden van mantelzorg van zijn familie. Bovendien is hij een goedgelovig, haast naief mens. Dit is openbare kennis, gezien het weblog dat hij hierover bijhoudt (productie 2)
- Uit diverse publicaties in de media blijkt het heilzame effect op de psyche van een stervensverklaring van een gediplomeerd arts en de ontdekking van deze vergissing door de patient zelf (zie NRCnext, BNR Nieuwsradio, Knevel en van den Brink e.v.a. producties 3 t/m 24)
- S., arts en zorgverlener, heeft op geen enkele manier de klachten van Cobben aangetrokken, zich nooit bekommerd om de klachten van Cobben en hem, zogezegd, aan zijn lot overgelaten. Dit is des te schrijnender omdat een foute diagnose S., zogezegd, geen enkele moeite zou hoeven te kosten. mede gezien de persoonlijkheid van Cobben.

Derhalve, niettegenstaande tegenbeweringen die anderzijds zouden bewijzen, vorder ik direct ofwel een diagnose waaruit zou blijken dat mijn cliente snel dood zal gaan en binnen enkele maanden een tegenbewijs hiervan, ofwel een geldbedrag van heul veul centjes, over te maken rechtsreeks aan cliente.
Waarvan Akte!
Mr. L. Arie Koek

3 opmerkingen:

  1. Het lijkt mij dat een eventuele schadevergoeding gerelateerd moet worden aan de verdiensten van de activiteiten als genoemd onder punt 2 en productie 2, namelijk als schrijver. Ik denk dat S. hier in het trieste geval Cobben nog goed wegkomt. Een forse compensatie voor de mantelzorgers is echter wel gerechtvaardigd. Het haast onschrijvelijke, maar voor een schrijver wel weer aardig verwoorde, leed hun aangedaan is eveneens te vinden in productie 2. En vergeet ook de buren niet!

    GR JPUK

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad, de buren, wat hadden die kunnen genieten van een ter dood veroordeelde amateurschrijver, dan was er eindelijk publicabel materiaal uit zijn handen gekomen.
    Het is een schande.
    Waarvan ook weer akte.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En dan hadden we automatisch in de schrijversbuurt gewoond ipv deze dump!
    JPUK

    BeantwoordenVerwijderen