dinsdag 31 maart 2009

Australie, zand erover.

Edel-achtbare,

'de leerplichtambtenaar vindt dat wij de leerplichtwet overtreden hebben en wil ons beboeten. De feiten, edel-achtbare, die de ambtenaar zo ijverig en nauwkeurig in het proces-verbaal heeft genoteerd, die kloppen. Wij ontkennen niets, hoewel een kleine correctie: er staat dat het hier een 'luxe' reis betrof en we zouden het op prijs stellen als de ambtenaar dat door zou willen strepen en het zou willen vervangen door het woord 'superdeluxe'. Voor het overige hebben wij er weinig aan toe te voegen, anders dan wat minder relevante kiekjes. Kijk hier ziet u bijvoorbeeld hoe mijn kinderen een koala beertje knuffelen in een wildpark. En hier ziet u ... excuus edel-achtbare, ik zal tot de kern van mijn betoog komen.

Onze reis naar Australie had alles te maken met werk en dus kan ik niet beboet worden. Ik deed er research voor mijn tweede boek, getiteld 'mijn oom de pornokoning'. Uw opmerking dat research voor een boek ook moet leiden tot een echt boek weerleg ik. Ik snap dat voor u, als hoeder van wetten, dit een relevante opmerking is. Ik als schrijver in wording moet om uw opmerking glimlachen. Ik zal het u uitleggen. Inspiratie, voor een schrijver echt nodig, komt op onverwachte momenten. Ik kan als schrijver slechts voorwaardenscheppend voor mijn creatieve brein optreden en precies dat heb ik in Australie gedaan. Uw aardse vraag om resultaten van mijn arbeid te tonen vind ik onrespectvol en zelfs beledigend. U zet mijn creatieve brein daarmee onder onmenselijke druk, gelijk Rembrandt die om zijn faillisement af te wenden, door zijn schuldeisrs de kwasten in de hand werd gedrukt, schande! En dat is dan rechter!

Omwille van de kunst edel-achtbare, vraag ik om clementie. Bovendien, edel-achtbare, betreft het hier een sleutelroman die pas gepubliceerd kan worden als alle betrokkenen, incluis ikzelf, dood en begraven dan wel gecremeerd zijn. Helaas, edel-achtbare, zijn de Cobbentjes een sterk ras, hoewel u, door zo aanhoudend om mijn geld te vragen vanwege deze kleine zonde, een spoor van gezondheidsklachten teweegbrengt in mijn familiekring.

En dat mijn kinderen van school gehaald werden om mee te gaan lijkt mij doodgewoon. Een creatief brein produceert niets in een liefdeloze omgeving, dat weet u ook. Ik zou zeggen: Australie? zand erover.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten