maandag 25 januari 2010

Niet alles haalt de krant of het acht uur journaal


De hand van de Maitreya op een badkamerspiegel, October 2001. Weer zo'n bericht dat in Nederland geen enkel landelijk medium heeft gehaald. Ergens anders overigens ook niet.

De landelijke media kunnen niet alle berichten oppikken,daar zijn het landelijke media voor. De Radio, de TV, de krant, ze maken een selectie uit al het nieuws dat zich aandient en vervolgens brengen ze, uit merkwaardige concurrentie-overwegingen, allemaal hetzelfde. Wil je werkelijk goed geinformeerd zijn, kijk dan eens op http://www.persupport.nl/. Dit is een dienst van het ANP waar iedereen persberichten kan plaatsen en bekijken. Recent had je kunnen lezen dat:
* er een nieuwe release van een softwarepakket uitkomt waarmee je nog strakker routes voor vrachtwagens kunt plannen. Toch altijd handig om te weten.
* de winkeliersvereniging te Alphen AD Rijn een braderie organiseert speciaal voor Haiti. Ze ontdekken de marketingwaarde van Haiti een beetje laat, maar vooruit.
* een werving- en selectiebureau uit Amsterdam heeft onderzocht dat de Financiele Dienstverleners niet zulke populaire werkgevers meer zijn. Dit voor het geval je dat nog niet op nu.nl of op FD.nl had gelezen, helaas geen BNR dit keer.

Logisch dat de landelijke media deze berichten niet allemaal even groot brengen, ik begrijp het. Maar soms slaan ze een bericht over waarvan ik me afvraag of er niet iets belangrijks wordt gemist, zoals het bericht dat volgens Benjamin Cremer de Maitreya naar buiten treedt.

De verlosser, de leermeester van Jezus zelf, die geeft een interview op een relikanaaal in de US en tout journalistiek Nederland slaat het bericht gewoon over! Dat is toch niet te begrijpen? Gelukkig is deze blogger er nog, ik surf naar de pagina van Benjamin en leer dat de Maitreay een hele gewone Pakistaan is en humor heeft. In 1972 liet hij dat al blijken. Benjamin was zijn doos sigaren kwijt en de Maitreya zei dat hij ze weg had gehaald omdat roken slecht voor de gezondheid is. De Maitreya is namenlijk erg begaan met de gezondheid van zijn volgelingen. Toen zei Benjamin dat hij dan wel nieuwe ging kopen en opeens lagen zijn sigaren exact op de plek waar hij ze het laatst had gezien. Inderdaad, de humor ligt op straat. Of eigenlijk, is te vinden op internet voor iedereen die zijn eigen acht uurjournaal maakt.

2 opmerkingen:

  1. Dus eigenlijk is Matreya de heilige van de verloren voorwerpen. Heeft hij ook een gebedje?
    Heilige Matreya
    Hoeder der slordigen,
    Beschermheer der vergeetachtigen,
    Vindt alstublieft mijn mobiel terug
    En als het kan een beetje vlug

    BeantwoordenVerwijderen