donderdag 7 januari 2010

De slag om Reijkjavik


IJsland pas op: wij bezitten zeven van dit soort bootjes. En jullie?

Eindelijk, eindelijk, eindelijk betalen de belastingcenten die we uitgegeven hebben aan de defensie van ons land zich uit. Na wat hobbyisme in Indonesie, Libanon, Afghanistan en Srebrenica staat Nederland aan de vooravond van een echte oorlog.

De komende maand gaat allereerst Minister Wouter Bos, samen met zijn Engelse counterpart Darling (zo heet ie echt!) op bezoek in Reijkjavik om onze centjes terug te vragen. Dat mislukt uiteraard en Balkenende en Brown volgen hen de week erna. We zien (op CNN!) beelden van mannen in pakken zonder stropdas die tot diep in de nacht vergaderen. De taal is dan al veranderd van 'onaanvaardbaar' (Wouter Bos, januari 2010) en ' IJsland isoleert zich'  (Darling, jan 2010) tot 'internationaal asociaal gedrag van een stelletje gletsjerglijers' (Wouter Bos, februari 2010) en 'bloody bastards' (Gordon Brown, maart 2010).

In april 2010 legt Nederland beslag op enkele op Schiphol staande vliegtuigen van Iceland Air, de Britten haasten zich ook om geld en goederen in te pikken en in IJsland heeft dan iedereen allang scheurbuik, ze kunnen alleen nog maar vis eten en geen groente en fruit meer invoeren omdat ze geen poen meer hebben.

En dan, ik voorspel mei 2010: Een Rotterdamse vrachtboot op weg naar New York wordt gekaapt door enkele IJslandse walvisvaarders en naar Reijkjavik gesleept. De IJslandse premier weigert medewerking om dit op te lossen. Balkenende en de premier van IJsland ontmoeten elkaar in het geniep op de Shetland eilanden. Een filmpje lekt uit, waarop te zien is hoe Balkenende woedend de IJslandse premier uitscheldt. Dat doet hij op zijn Zeeuws, zunig dus, en daarom extra zwaar. Liplezers die het met een mobiele telefoon gemaakte filmpje bekijken zeggen dat Balkenende 'Jezus will be the judge of your actions' gezegd zou hebben . Auw.

En dan varen er drie oorlogsbodems richting Reijkjavik om onze boot op te halen. Nog een dag en Reijkjavik ligt binnen schootsafstand. In de UN wordt een spoedvergadering belegd waar Maxime Verhagen (meksajm verheguh) zich spijkerhard opstelt: 'Eerst onze centjes en onze boot terug'. In Nederland is alleen de Partij van de Dieren tegen oorlog, omdat er ontelbare IJslandse glimwormpjes zouden sterven bij een aanval.

En wie zei dat 2010 een saai jaar zou worden? OORLOG!! Elke avond urenlang geweld op de TV in real time. Weet u nog van die golfoorlog? Dit wordt veel leuker!!

5 opmerkingen:

  1. Gezellig, ik heb cola + sjips al klaarstaan. Hoe laat begint het?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thijs en Chiel, het is maar goed dat jullie zonen (en dochters?) nog niet oud genoeg zijn voor de dienstplicht, want die wordt in 2010 dan toch ook weer ingesteld, anders winnen we niet. Toch? Jullie moeten Neelie Kroes er maar eens op nalezen: met vrouwen minder oorlog en als Lehman Brother Lehman Sisters had geheten, zaten we nu niet in de crisis. Gaan jullie nou maar lekker risk spelen, okay?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Thijs, het begint al vroeg, gelukkig plannen ze het in het weekend, anders zou er teveel werkverzuim zijn en het kost toch al genoeg zo'n oorlog. Een uurtje na de dramatisch espeech van de Koningin begint het knallen. Ik rij nog wel even langs de Appie voor hapjes.
    Birgit, oorlog is een mannenzaak. Je mag meekijken als je je mond houdt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zoals een arbeidsconflict geen reden voor verzuim is, zo is een gewapend treffen met een stelletje geisergeitebrijers evenmin een reden voor verzuim. De knokkerij kan bij voorkeur op een doordeweekse werkdag worden gepland om collateral damage te vermijden. En nu weer niet zo laf de Engelsen alle kooltjes uit het vuur laten halen, he. Ik zou overigens Birgit de hapjes laten regelen. Dat lijkt mij een prima verdeling.
    Groet uit de UK, JP

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Inderdaad JP, goed gezien.
    Iets anders, direct een atoombom is wel het meest humaan toch? Anders lijden ze zoveel. En als dan alle afval is weggeregend mogen wij het hebben. Ik zeg: één leger laten staan en de rest doorschuiven naar Groenland voor de volgende beurt. Daarna kaartje pakken en consolideren.

    BeantwoordenVerwijderen