dinsdag 5 januari 2010

Hoe zeg ik mijn baan op - les 1 -


Stel u heeft het even niet naar uw zin op het werk. Dat kan, uit onderzoek blijkt dat 100% van de mensen dat gevoel herkent. En stel, u denkt erover maar eens te verkassen naar ander vervelend werk. Neem dan deze tips van iemand die er echt heel veel verstand van heeft ter harte:

1 - U begint op tijd met het aanleggen van uw dossier, hoe eerder u begint, deste beter. Geen baas is onfeilbaar, zeker die van u niet. Leg het vast, print mails uit en zorg dat het dossiertje een consistent geheel wordt. Uw baas moet naar voren komen als onmogelijk en onuitstaanbaar. Heeft u te weinig munitie? Treiter hem of haar een keer flink, zorg dat hij u lekker beledigt en tsjakkaa, kassa!
2 - Meld u ziek. Buik- of gewrichtspijnen doen het goed. Heeft u de mazzel van een sportblessure, dan zit u helemaal gebeiteld. Overigens niet treurend thuis gaan zitten, deze tijd kunt u goed gebruiken om te solliciteren of om u bij te scholen.
3 - Zodra u beter dreigt te worden in de zin van de arbo-arts, zeg dan dat u een arbeidsconflict heeft. Leer wat feitjes uit het verzamelde onder 1 uit het hoofd.
4 - Verschijn niet op het werk, zeg dat het zo toch niet langer kan. Met zo'n baas samenwerken kan niet van u verlangd worden. Als u een vrouw bent heeft u misschien de mazzel dat u het zelf ook allemaal gaat geloven en dat huilen u makkelijk afgaat. Gevoelige mannen hebben ook een voordeel. Bent u een recht-door-zee type met stalen ruggegraat, dan wordt er wat meer toneelspel gevraagd in deze fase.
5 - Zorg dat het dossier dik wordt. Een dik dossier helpt: elke rechter denkt dat de waarheid ergens in het midden ligt en zoekt in het dossier naar feiten die zijn vooringenomenheid bewijzen. Een dik dossier staat bovendien voor hoge advocaatkosten bij de tegenpartij, altijd leuk.

Veel succes met deze tips, ze zijn gratis. Typ 'kantonrechtersformule' in op google en u leest wat het u oplevert. Een volgende keer volgt er carriere-advies. We gaan dan in op 'eerlijk duurt het langst', 'echte kwaliteit komt altijd bovendrijven' en 'kijk eerst eens naar jezelf als het niet loopt'.

5 opmerkingen:

  1. Goh, bedankt joh! Ik ga meteen beginnen, dik dossier aanleggen over mijn baas. Je kent hem wel denk ik? Ik ga meteen naar de kantonrechterssite! Yes, dingdong kassa!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het regent nu hier, baas, maar zodra het droog is ga ik weer schilderen hoor. Tenzij ik nog steeds last heb van mijn kerstdagenblessure natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Birgot,
    je vergeet een ding: je kan niet treiteren, dus de strategie in dit blog is waardeloos voor jou. Ga in de leer bij Spongebob!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je kan ook op religieuze gronden verklaren dat je per sé in je nakie nou ja met Papoea peniskokert achter je bureau dient te verschijnen. IJzersterke positie in het arbeidsrecht verzekerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Thijs,
    Hiervoor is teveel toneelspel nodig en bovendien, wat doe je als je baas zegt: ok, kom maar in je mooie papoea-kostuum?
    Speltip 2: weet wanneer je moet bluffen!

    BeantwoordenVerwijderen