woensdag 15 juli 2009

Zo precies mogelijk beschrijven

Zo precies mogelijk beschrijven wat je bedoelt, het valt niet mee. Een oefening:

Beste potentiele klant,

Hierbij mijn offerte. U zult schrikken van de prijs, daarom staat deze helemaal onderaan. Als u daar bent aangekomen heeft u zich eerst door wat geruststellende opgebakken lucht gewerkt en bent u beter in de stemming om uw handtekening op de puntjes (daar net boven het woordje 'akkoord' graag) te zetten.

We zullen voor u een aantal diensten uitvoeren waar u zelf te lui voor bent. Geeft niks, we zullen niets aan uw baas vertellen. Verder voeren we een paar risicovolle dingen uit die uw eigen carriere zouden schaden als u het zelf zou doen en u een foutje zou maken. Daar zijn we voor, u mag op ons schelden als het mislukt, uw achterste is gedekt (excuses voor de vertaling, ik ben aan het preciesschrijven en dan passen geen anglicismen).

Verder houden we niet van gezeik, als het te veel werk wordt, dan haken we af, dat snapt u want zo werkt u ook. Overigens, neem even de kleine lettertjes door, daar staat dat we nergens voor aansprakelijk zijn en u uw geld gewoon kwijt bent. Maakt niet uit, de baas betaalt toch?

Nou dat was het, we verheugen ons op de samenwerking, lunch in Loenen volgende week? Oh ja, als u uw rekening niet betaalt, onze advocaat is heel duur. Wilt u ons ook een offerte voor uw diensten sturen? Wel precies zijn he?

Met grijpgrage groeten,

Uw leverancier van onduidelijke, schimmige en dure diensten.

Nou dat viel niet mee. Benieuwd hoe de zaken gaan vanaf nu.

1 opmerking:

  1. Bedankt voor de tip bro. Ik ben de faktuur voor jou van volgende week al aan het opstellen. Nogmaals hartstikke bedankt hoor!
    XX Sis

    BeantwoordenVerwijderen