dinsdag 11 mei 2010

Waarom ik niet heb gevist (1)

Terug in Nederland kom ik er pas achter dat ik de afgelopen week in Frankrijk niet gevist heb. Stom, dom en jammer, want vissen is, naast schrijven, fietsen, geld verdienen, lekker eten en vroeg naar bed gaan mijn grootste passie. Mocht het met mijn schrijversloopbaan niks worden dan ga ik met een hengel aan de waterkant in Loosdrecht zitten. Die kans wordt overigens steeds groter. Ooit sprak ik een vriend van mijn schoonzus - die man was gyneacoloog, maar dat doet er nu niet toe - en die had als hobby vissen. Hij zei dat de dagelijkse stress als sneeuw voor de zon verdween als hij zijn hengeltje uitwierp. Hij deed zelfs aan wedstrijden mee. Ik vond dat toen vreemd en kon me niet voorstellen dat vissen leuk zou zijn. Maar als je zoon een bepaalde leeftijd heeft, dan koop je toch onherroepelijk een keer een hengel. Zoonlief is van de playstation generatie en houdt vissen drie munuten vol, dus dan mag je zelf ook eens en dan ontdek je het zelf. Mijn vangstlogboek:

- vijf jaar geleden: een loup en twee dorades
- vier jaar geleden: een dorade
- drie jaar geleden: twee vissen van onduidelijke afkomst
- twee jaar gelden: nul vissen (aflandige wind)
- vorig jaar: twee dorades
- dit jaar: niet gevist.

Ik denk dat ik die loup heb mogen vangen om me lekker te maken voor de sport. Zoals ze je in een casino het eerste potje een beetje laten winnen om je verslaafd te maken. Mijn visprestaties zijn niet echt om over haar huis te bloggen, maar houd er wel rekening mee dat ik niet aan visserslatijn doe. Dit hierboven zijn de werkelijke aantallen, vraagt u dit gerust na aan mijn familie, die ze zelf op de BBQ heeft zien liggen.

Ik ga nu een dag lang over mezelf nadenken en proberen te ontdekken waarom ik dit voorjaar niet heb gevist. Dat het regende kan de oorzaak niet zijn, want dan bijten ze juist extra goed (zeggen ze).

7 opmerkingen:

  1. Ik weet het: het voorjaar is nog niet begonnen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee anoniem, fout. Nul punten, maar blijf insturen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh, nou. Het is dus niet zo dat je het te druk had met je blog of zo. Dat kan het niet zijn. Eens eventjes kijken... geef me anders ook even wat tijd. Ik kom er op terug.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nou, het is dus niet het vangstquotum. Want dat bestaat niet voor de Loup. (Moet wel minimaal 36 cm zijn, maar dat geldt wel voor meer dingen).
    Haakje bot? Nee, dat is een peuleschil voor onze multigetalenteerde blogschrijvert. Te druk? Nee, als er nu iemand is die het juist niet te druk heeft..Kinderen vinden het zielig? Luisteren naar je kinderen als het niet opportuun is heb ik je nog nooit zien doen dus dat is het ook niet.

    Nee,deze diagnose per exclusionem blijft dan dat er werkelijk geen ruk aan is en je dat eindelijk door hebt.
    (strepen trekken op het gravel is veel leukerder)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. PS als dit het correcte antwoord is kan dan deel 2 over vissen vervangen worden door cricket?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Anoniem, dat kan niet, helaas. En ook is het antwoord fout denk ik, maar ik ben er nog niet uit.

    BeantwoordenVerwijderen