dinsdag 2 februari 2010

Mijn schoonouders begrijpen me niet

Heerlijk, die praatshows tegenwoordig, geen onderwerp is onbespreekbaar meer. Ik luister eens goed naar wat er deze avond gezegd wordt. Een man gaat vreemd. Gelukkig maar, waren alle mannen saaie burgerlullen, dan was er geen boek meer te schrijven, geen film meer te zien en verveelden we ons dagelijks dood. Zelf heb ik alleen maar theorieën over vreemdgaan, praktijkervaring bezit ik niet (pas op: dat zijn de ergsten, die dat zeggen!) dus ik luister geamuseerd. De psychologische kronkels die mannen maken zijn soms erg ingewikkeld. Eentje zegt dat hij de scheiding van zijn ouders nooit goed heeft verwerkt en intensief probeerde om zijn vader te imiteren. Hij wilde begrijpen wat het was en daarom neukte hij wat rond. Hij vertelt niet wat dit gedrag hem heeft opgeleverd, want hij wordt onderbroken door een man, het onderste knoopje van zijn lichtbruine overhemd zit los, die hoerenbezoek opgenomen wil hebben in het basispakket als je vrouw te ziek is om het te doen. Misschien zou hij steun krijgen van Kluun, maar in het publiek wordt gehoond.


De mooiste figuur is een dik klein mannetje dat met dikke tong beweert dat het allemaal de schuld is van zijn vrouw. Geeuwend hoor ik aan hoe hij uitlegt dat het haar schuld is, want ze begreep hem niet. Maar dan voegt hij er aan toe dat hij gedurende zijn queeste naar zichzelf, sex, drank en weet ik veel wat allemaal, ook bijzonder weinig steun ontving van zijn schoonfamilie, terwijl zijn eigen familie zijn vrouw wel steunde. Dat vond hij deste gemeen, omdat zij toch de jonge kinderen al had voor de gezelligheid. Hij moest in zijn eentje op een flatje zijn ding doen en niemand van de kouwe kant die eens gezellig belde... Ik noteer in mijn opschrijfboekje: reden nummer 276 om vreemd te gaan: 'Mijn schoonouders begrijpen me niet'.

4 opmerkingen:

  1. Leuk plaatje! Je weet waarom God nadat hij Adam nog eens een keer goed had bekeken, Hij het nog een keertje dunnetjes overdeed, hè?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gebruik en vervoeg je het werkwoord neuken om vooral veel Google hits te krijgen? Kan dat niet wat poetischer. Je bent schrijver, nota bene.

    Regards from the Victorian Empire, JP
    (en pas op he, dit is niet opeens reden nummer 277)


    Eerder 138.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zeg JP, dat woordt stond er maar één keer in en dan als citaat!

    Maar... laat je inspireren door Zuidberg van Spitsnieuws, die is heeel groot geworden met woorden als 'klabanus, 'strapatsen' en 'taas'
    http://www.spitsnieuws.nl/fastsearch?query=klabanus&zoek=

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @B: dat 'dunnetjes' - leg dat eens uit
    @JP: was ik werkelijk zo slinks als jij denkt, dan zou ik ook woorden als sex, pijpen, groepssex, geil, gratis porno e.d. in mijn teksten opnemen en dat doe ik niet, dus i rest my case your honour.
    @T: Die woorden begrijpen mijn schoonouders niet, krijg je dat weer...

    BeantwoordenVerwijderen