vrijdag 19 februari 2010

Er is hoop en die komt uit Alphen aan den Rijn

Het zijn zware tijden, ook voor u. Jawel, niet zo stoer, er zijn momenten dat het u dun door de broek loopt, geeft u maar gerust eerlijk toe. Dan heeft u visioenen dat de ING Bank failliet gaat, daarmee alle klanten van de ING, daarmee Nederland en dan volgt Europa. Niet alleen ING, wel meer Noordeuropeese, stabiele banken hebben hun geld ruim belegd in Zuid Europa en de knoflookcrisis dreigt daardoor een zuurkoolzeperd van jewelste te worden. En als dat gebeurt vliegen we ineens terug naar de financiele Middeleeuwen. Slechts werving- en selectieconsultants die echt heel goed zijn in hun werk hebben dan nog te eten, alle anderen worden afhankelijk van voedselhulp uit, jawel, Afrika. Als u niet toegeeft dat een dergelijk rampscenario nog nooit door uw hoofd gespeeld heeft, dan bent u of dom, of niet eerlijk. Kies zelf maar zou ik zeggen.

Is er hoop? Jawel, beste blogvolgers er is hoop. En die hoop, die komt uit Alphen aan den Rijn, alwaar de heer Zeeman kantoor houdt. Ik mocht de heer Zeeman ooit de hand drukken, in een gang van zijn kantoor. Samen met mijn contactpersoon haalden we koffie uit een automaat en daar liep hij. Zijn plastic bekertje met koffie, net zelf getapt. Ogenschijnlijk een hele gewone man, maar schijn bedriegt. De nieuwste marketingstunt van zijn bedrijf is Geniaal. JPUK, dit Geniaal is niet als schrijffout met een hoofdletter geschreven, het is Geniaal met een hoofdletter. Wat is er aan de hand: Zeeman cs lieten gele onderbroeken maken, ze zien er heel duur uit en er staat 'Zeeman' op de rand die uit je spijkerbroek steekt. Zelf draag ik witte t-shirts van Zeeman die in niets van witte t-shirts van Hugo Boss zijn te onderscheiden, op de prijs na. Heb ik altijd een nadeel gevonden, dat je ergens bent en niet openlijk trots kan zijn op je witte t-shirt van 2,95 Euro. En dat je weet dat anderen misschien wel 50 euro hebben betaald voor een stukje katoen uit dezelfde fabriek. Dat dat genoegen onzichtbaar was, dat je het niet kon delen, was jammer. Zeeman dragen is ok, maar het was altijd een beetje als een lekkere drol draaien, eentje die echt goed lukt en ook goed oplucht. Het is heerlijk, maar echt erover opscheppen, nee dat gaat niet.

Met die gele onderbroeken kan het wel: Laten zien dat je prijsbewust bent en hip tegelijk! Dat je schijt hebt aan de wereld (leuke woordspeling?) en tegelijk strak erbij zit met je onderkant! Met die ondernemersmentaliteit van Zeeman komt het wel goed. Als we dit soort mensen maar genoeg laten doen in Nederland, dan komen we er wel, knoflookcrisis of niet. Toen ik over die onderbroeken las, was mijn boze droom in ieder geval voorbij, hopenlijk kunt u er zich ook aan warmen. Alleen jammer dat die broekjes zo snel uitverkocht zijn.

3 opmerkingen:

  1. JP uit het Verenigd Koninkrijk van Groot- Britannie en Noord- Ierland19 februari, 2010

    He schrijvert, dat gemekker over je talloze spel-, type- en stijlfouten komt nooit van mij hoor! Je staat nu mooi (?)in je onderbroek....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nooit geweten dat Zeeman beursgenoteerd was...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. JP, mijn excuses.
    B. Zeeman is een partikuliere onderneming, in eigendom van de heer Zeeman. Niet beursgenoteerd dus en Zeeman kennende zal dat ook nooit gebeuren.

    BeantwoordenVerwijderen