woensdag 26 augustus 2009

Albert Verlinde is homo!

Kent u Albert Verlinde? Zo nee, koop een TV en zet hem op een willekeurig net. Binnen een uur komt hij een keer langs, als musicalbobo, society-journalist, BN-er uit de categorie algemeen of zoals gisteravond als gast in een praatprogramma.

Hij vertelde hoe hij lang geleden aan zijn ouders vertelde dat hij homo was. Erg lief van hem dat hij had gepland om tijdens zijn coming out zijn ouders gerust te stellen dat hij geen rose tuinbroek zou gaan dragen. Hij had er erg mee gezeten, jong Albertje en het viel mee. 'Het is jouw leven' zei zijn vader. Verstandige man en trouwens wat kon hij zeggen? De dag erna ging hij shoppen met zijn moeder voor een rose pak, voor de rose zaterdag in zijn stad.

Waar is de tijd gebleven dat ouders van schaamte de straat niet meer opdurfde, Pa zijn zoon niet meer wilde knuffelen en er pilletjes van kwakzalvers door het eten van zoonlief geprakt werden om hem van zijn ziekte te genezen? Die tijd ligt achter ons en is daar wat aan te doen? Jazeker, switch naar Net5, Pride and Prejudice, gekostumeerde Engelse (hetero~)antiek uit vervlogen tijden. Ik vlucht in het romantische verleden, het heden is niet meer spannend. Zucht...

2 opmerkingen:

  1. Het leven is echt berensaai: swine flu, credit crunch, stijgende zeespiegels, Feyenoord bovenaan. Snap dat je smacht naar ouderwetse syphilis-kragen en kattenknijperij in het donker en nog even moet wennen aan het niveau van Gordon. Ook dat zal later antiek romantisch blijken. Zet gewoon de pit uit en lees een boek!
    GrJPUK

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha die JPUK, ook in de verkeerde tijd geboren?
    Feyenoord bovenaan, dat is wel lekker nostalgisch. Speelt Coen Molijn nog? Heja Ard & Kees!!!

    BeantwoordenVerwijderen